Sağlık

Aromalı şekersiz toz tatlandırıcı boşa mı gitti? Yapay tatlandırıcı zararları…

Şeker hastalarının vazgeçilmez alternatifi olmaktan çıkan tatlandırıcılar; Kilo vermek isteyenlerin, kilosunu kontrol altına almak isteyenlerin ve kalori hesabı yapanların da tercihi oluyor. Yaygın olarak kullanılan bu tatlandırıcıların sağlığımızı tehdit etmesine dikkat etmenize gerek yok yoksa yağmurdan kaçarken doluya yakalanabilirsiniz.

ŞEKERSİZ TATLILAR KİLOYU KONTROL EDER Mİ?

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yayınladığı rehbere göre şekersiz tatlandırıcıların kullanımı yetişkinlerde veya çocuklarda vücut yağını azaltmada uzun vadede herhangi bir fayda sağlamaz ve uzun süreli kullanımının artmış gibi istenmeyen etkileri vardır. yetişkinlerde diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve ölüm riski.

Şeker alımını azaltmak için insanlar meyve gibi doğal olarak bulunan şekerlere başvurmalı veya hiç şeker içermeyen yiyecek ve içecekleri tüketmelidir. Çünkü insan vücudunun en çok sindirdiği besinlerin başında yer alan şeker, sanki daha temizmiş gibi alternatif yollarla tüketildiğinde sağlık için bir başka tehdit oluşturuyor. Şekersiz tatlandırıcılar, diyet ürünleri değildir ve gelişigüzel beslenme giderleri yoktur.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yayınladığı rehbere göre şekersiz tatlandırıcıların vücuda oluşturdukları tehditler dışında kilo ve kalori kontrolünde uzun vadeli fayda sağlamadığı ortaya çıktı. Yani sadece şeker adı altında olmadığı için kullanımı çok daha mantıklı görünen bu besin katkı maddesinden de uzak durmakta fayda var.

haymana-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu