Haber

İki tarafı birleştirmek için okşadılar

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli, İzmit Körfezi’nin iki yakasında da galibiyetle spor tarihinin en değerli olaylarından biriyle bir kez daha gündeme geldi. Körfezin İki Yakası Buluşuyor Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları; Gölcük Belediyesi, Derince Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirildi. İzmit Körfezi’nin iki yakasını öne çıkaran Derince ve Değirmendere kıyılarının ortasında düzenlenen Ulusal Açık Deniz Yüzme Yarışlarında; Verilen startla birlikte 2650 metrelik parkurda yüzlerce sporcu karşı kıyıya ulaşmak için mücadele etti.

93 KULÜP VE 583 SPORCU YARIŞLARA KAYIT OLDU

Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları’na 93 kulüp ve 583 sporcu başvurdu. Sabahın erken saatlerinde yarış alanına gelen sporcular kayıt işlemlerini tamamladı. Derince sahilinde ısınma çalışmalarını tamamlayan sporcular, heyecanla yarışın başlama saatini beklemeye başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Tahir Büyükakın, Kocaeli Vali Yardımcısı, Gölcük Kaymakam Yardımcısı Ali Ada, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, siyasi partilerin ilçe başkanları, sporcular, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokolün Derince sahilinden başlamasıyla birlikte İzmit Körfezi’nde tarihi bir günü daha yaşatan Ulusal Açık Deniz Yüzme Yarışlarında sporcuların kıyasıya mücadelesi başladı.

TARİHİ YARIŞI TAMAMLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞANDILAR

Deniz trafiğinin durdurulduğu İzmit Körfezi’nde yaklaşık 2 saat yüzen çeşitli yaş gruplarından sporcular, geniş güvenlik önlemleri arasında Gölcük Değirmendere kıyısına ulaştı. Bitiş çizgisine ulaşan sporcular, tarihi yarışı tamamlamanın sevincini antrenörleri ve aileleri ile birlikte kutladılar. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün bitiş çizgisinde karşılaştıkları sporcuları tek tek tebrik etti. Yarışta dereceye giren sporcular ödüllerini törenle protokol davetlilerinden aldı.

Tarihi bir güne daha tanıklık ettiklerini söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “İkinci tarihi yarışı yapıyoruz ama aslında bu yarışta da bir kez daha kazanan biziz. Sporcular geçen yıl Değirmendere’den Derince’ye yüzdü. Sporcular bu yıl Derince’den Değirmendere’ye yüzdü. Yaklaşık 600 sporcunun katıldığı bu etkinlik gerçekten de körfezin iki yakasını bir araya getiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Derince Belediyesi iş birliği ile İzmit Körfez’in güzelliklerini tüm Türkiye görecek. Umarım seneye de; Uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek ‘Körfez’in İki Yakası Buluşuyor Ulusal Açık Yüzme Yarışı’ Kocaeli ve ilçemizin tüm dünyaya tanıtımına katkı sağlayacak. Katılan tüm sporculara ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

almushaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu