Sağlık

Bluetooth Teknolojisi ile Hemoroid Sorununa Çözüm

Kan damarlarının genişlemesi veya şişmesi sonucu oluşan hemoroid ağrı, akıntı, şişlik, kaşıntı ve kanama gibi şikayetlerle yaşam konforunu olumsuz etkiler. Günümüzde klasik hemoroid ameliyatlarının yanı sıra hastaların yaşam kalitesini artıran ve iyileşme süresini kısaltan tedavilerin ortasında doppler cihazı öne çıkmaktadır. İleri yaşlarda gaz ve dışkı kaçırmanın analizi olan Doppler cihazı ile hemoroid tedavisi artık bluetooth teknolojisi ile gerçekleştirilmektedir.

Doopler altyapısını destekleyen, cihazla senkronize olan ve kablo gerektirmeyen bluetooth teknolojisi, operasyon sürecini hem hasta hem de hekim için konforlu hale getiriyor. 20 dakika süren ağrısız işlemin ardından hastalar işlemden bir gün sonra taburcu edilerek normal hayatlarına dönebilmektedir. Bahçelievler Memorial Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Prof. Dr. Ediz Altınlı bluetooth ile hemoroid tedavisi hakkında bilgi verdi.

Toplumda gizlenen hastalığın ileri teknoloji ile tedavisi

Hemoroidal damarlar anatomik olarak makat çıkışında ve rektumun alt kısmında yer alan kan damarlarıdır. Bu damarların genişlemesi ve yastık şeklinde şişmesine hemoroidal hastalık (hemoroid) denir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen hastalığın toplum nezdinde kötü hikayelerle anılmasının en değerli sebebi, sürecin yöntemi ve sonrasında gündelik hayata dönüşün oldukça zor olduğu operasyonlardı. Klasik ameliyatlarda hemoroidin alınması ve bölgenin dikilmesi, uzun süreli pansuman gerekliliği ve sonrasında gaz kaçağı gibi şikayetler hastaları tedaviden uzaklaştırıyordu. Günümüzde hastaların olumsuz deneyimlerini önlemek için minimal invaziv olarak adlandırılan küçük kesi ameliyatları uygulanmaya başlanmıştır. Son dönemlerde uygulanmaya başlayan Bluetooth ve Doppler teknolojisi hem hastaya hem de doktora sağladığı konforlu süreç süreci ile hemoroidal hastalığın tedavisinde başarılı sonuçlar vermektedir. Doppler cihazı makat içine yerleştirilmiştir ve sistemin altyapısını destekleyen bluetooth teknolojisi cerrahın işlem sırasında ellerini rahat kullanmasına olanak sağlar.

20 dakikada ağrısız ve kolay işlem

Bluetooth ile Doppler teknolojisinde işlem 20 dakika sürmektedir. Genel anestezi altındaki hasta işlem sonrası bir gün hastanede kalır ve ağrısız bir şekilde taburcu edilir. Ameliyat sırasında cihaz makata yerleştirildiğinden hasta neredeyse ağrı hissetmez ve iz kalmaz. Hasta kısa sürede normal hayatına dönebilir. Bluetooth Doppler işlemi sonrası hemoroid ameliyatlarından sonra uygulanan oturma banyosuna gerek yoktur.

Ameliyattan 1 gün sonra yürüyüş ve yüzme

Bluetooth ile Doppler tedavisinin ardından hastalar bir gün sonra normal hayatlarına dönebilmektedir. Yürüme, yüzme gibi aktiviteleri yapabilir. Ayrıca işlem sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır, bunlar:

  • 1 haftaya kadar antibiyotik kullanılmalı,
  • Ek kabızlık önleyici tedaviyi 2 ay geciktirmemeli,
  • 3 ay boyunca bisiklet, motorsiklet ve benzeri araçlara binilmemeli,
  • 3 ay kürek çekme yapılmamalı,
  • 10 gün boyunca sıcak, baharatlı veya ekşi yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalıdır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habermurgul.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu