Haber

Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşu törenle kutlandı

Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümü törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, Vali Oktay Çağatay ve Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik konuşmasının okunduğu törende konuşan Çağatay, dönemin tüm olumsuz kurallarına rağmen milletin ve ecdadın ender bir kahramanlık sergileyerek Bitlis’i düşman işgalinden kurtardığını söyledi. manevi güçleri ve bağımsızlığa olan inançları ile. .

1. Dünya Savaşı’ndan sonra Anadolu’da işgal edilen vilayetler arasında bağımsızlığını kazanan ilk şehrin Bitlis olduğunu belirten Çağatay, şunları kaydetti:

“Bu kurtuluş milli mücadelenin ilk kıvılcımıdır. Bu toprakların nasıl ve hangi şartlarda kazanıldığını bilerek 7’den 70’e ecdadımızın verdiği birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmalıyız. Vatan bize örnek olmalı.Bütün bunları bir emanet olarak bilmeli ve emaneti yücelterek korumayı ilke edinmeliyiz.Devletin bize emaneti olan bu kadim şehri Bitlis’i yaşatmak için mücadeleye devam etmeliyiz. Türkiye’nin her alanda en önemli merkezlerinden biri olan kahramanları ve bugün bulunduğu konumdan daha ileriye taşımak için.Bu inanç, bilinç ve sorumlulukla mücadeleye devam etmeliyiz, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, uğrunda mücadele eden tüm kahramanları saygıyla anıyorum. Başta Atatürk olmak üzere Bitlis’in kurtuluşunu saygı ve rahmetle anıyorum.Bitlis’in bu gururlu gününü bir kez daha kutluyorum.”

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu ve yarışlarda dereceye giren sporculara ödüllerinin verildiği tören, halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Törene İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. , öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu