Haber

Güney Kore’deki World Scout Jamboree katılımcıları Khanun Tayfunu nedeniyle tahliye edildi

Güney Kore’nin güneybatısındaki kıyı bölgelerinde düzenlenen 25. Dünya İzci Jamboree’sinin katılımcıları, Khanun Tayfunu nedeniyle iç bölgelere tahliye ediliyor.

Dünya İzci Hareketi Örgütü’nün Saemangeum’da 2 Ağustos’ta başlayan faaliyetlere dün son vermesi kararının ardından tahliye işlemleri başladı.

Bu kapsamda Güney Kore, binlerce katılımcının başkent Seul ve çevre illere transferini gerçekleştiriyor.

Yetkililer, yaklaşık 37 bin katılımcının ulaşımı için 1000’den fazla otobüsün tahsis edildiğini ve tahliyelere 270 polis aracı ve 4 helikopterin eşlik edeceğini duyurdu.

Khanun Tayfunu yaklaşık bir haftadır Japonya’nın güneybatısındaki adaları etkisi altına alırken, şiddetli yağışlar nedeniyle bölgede çok sayıda konut ve elektrik hattı hasar gördü.

Japon Meteoroloji Kurumu, Japonya’nın Kagoshima bölgesinde hızının 144 kilometreye ulaşabileceğini tahmin eden Tayfun Khanun’un hatasız kuzey bölgelere ilerlediği bilgisini paylaştı.

Güney Koreli meteoroloji yetkilileri ise tayfunun karaya vurmasının ardından şiddetli yağış ve saatte 126 kilometreye ulaşabilecek rüzgarın 11 Ağustos Cuma gününe kadar ülkenin güneybatısı başta olmak üzere kıyı bölgelerinde etkili olacağını kaydetti. .

Bu kapsamda yetkililer, kıyı bölgelerindeki tüneller ve yürüyüş alanları gibi sellere karşı savunmasız olabilecek yerlerin kapatılması talimatını verdi.

Sıcaklıklar izcileri etkiledi

2 Ağustos’ta Saemangeum şehrinde başlayan 25. Dünya İzci Jamboree’sine 158 ülkeden 43 bin izci katıldı.

İngiltere’den 4 bin scout, olumsuz kurallar nedeniyle etkinliği terk etmek zorunda kaldı.

Etkinlikte sıcak çarpması, 35 derece civarındaki sıcaklıklarda bozulan yiyecekler, bölgedeki sel nedeniyle duş ve tuvaletlerin tıkanması ve sağlık hizmetlerinin yetersiz kalması gibi nedenlerle onlarca katılımcının hastalanması üzerine bazı kişiler etkinliğin iptalini talep etti.

Başkanlık Ofisi Basın Sekreteri Kim Eun Hye daha sonra Devlet Lideri Yoon Suk Yeol’un katılımcıları sıcak hava dalgasından korumak için klimalı otobüsler ve soğutmalı kamyonlar sağlama talimatı verdiğini açıkladı.

ABD, Singapur ve İngiltere takımları, havaların çok sıcak olması nedeniyle etkinlikten erken ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu