İş

ATO Başkanı Baran, “perakende meslek lisesi” kurulması için iş birliği çağrısında bulundu

Odadan yapılan açıklamaya göre Baran, Meclis Başkanı Mustafa Deryal ve yönetim kurulu üyeleriyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i ziyaret etti. Ziyarette eğitim ve ticaret alanındaki gelişmeler değerlendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Baran, Türkiye’nin en değerli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu, diğer yandan işletmelerin eleman bulamama endişesi taşıdığını belirtti. Baran dedi ki:

“Hizmet sektörümüzün ekonomimiz içindeki payı yüzde 72 seviyesinde. Bu kadar geniş bir alanda eleman ihtiyacı da çok fazla ama iş gücümüzün kalitesi işverenin aradığı kalitede değil. Ankara’da sadece mağazacılıkta satış pazarlamadan muhasebeye 30 bini aşkın çalışana ihtiyaç var.Bu alanda meslek liseleri açılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapmak istiyoruz.

Baran, eğitim kurumlarının planlamaya ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Özel okulların son dönemde çeşitli ilişkilerden dolayı sürdürülebilirlik kaygısı yaşadıklarına işaret eden Baran, özel eğitim kurumlarına uygulanan KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi ve bir defaya mahsus tahsis edilmesi talebinin bulunduğunu kaydetti. Her yıl özel okul ve kurslardan alınan lisans ücreti.

Baran, ATO’nun eğitime destek için yürüttüğü çalışmalar hakkında da Bakan Tekin’e bilgi verdi.

kapakli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu