İş

Yunanistan, Çin ile Ulaştırma ve Altyapı İşbirliğini Artırmayı Hedefliyor

ŞANGAY, 10 Kasım (Xinhua) — Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Christos Staikouras, Çin ve Yunanistan’ın ulaştırma ve altyapı alanlarında ikili iş birliğini daha da artırabileceğini ve ikili ticareti geliştirmenin yollarını araştırabileceğini söyledi.

Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE) sırasında Xinhua’ya konuşan Staikouras, “İkili ilişkilerimiz son derece iyi seviyede. Özellikle Yunanistan ile Çin arasındaki ekonomik ilişkiler sürekli gelişiyor.”

Çin ile Yunanistan arasındaki işbirliğinin önemli bir projesi ve Atina’nın ana deniz limanı olan Pire Limanı, 2018’den bu yana altı yıl üst üste fuara katılıyor.

Staikouras, “Pire Limanı’nın CIIE’ye arka arkaya altı kez katılması, küresel denizcilik paydaşlarıyla etkileşimi kolaylaştırıyor ve iş fırsatlarının yaratılmasını artırıyor” diyen Staikouras, fuarın rolünün “önemli ve küresel olarak tanındığını” da sözlerine ekledi.

Bakan, “Fuar, küresel ekonominin paydaşları için görüş alışverişinde bulunma, küresel ticareti teşvik etme, ortak zorlukların üstesinden gelme ve fırsatlar yaratma şansı anlamına geliyor. Bu nedenle Yunanistan, üst üste altıncı yıl boyunca CIIE’ye artan katılımını gösterdi.” dedi. .

Pire Limanı, Çinli COSCO Shipping şirketi aracılığıyla gerçekleştirilen iş birliği sayesinde 2019 yılından bu yana Akdeniz’in en büyük, Avrupa’nın ise dördüncü büyük limanı olarak öne çıkıyor.

Bakan, “COSCO, Akdeniz havzasında Doğu ile Batı arasında önemli bir merkez haline gelen limanımızın genel gelişimine katkıda bulunmuştur.” dedi.

Bakan, “COSCO’nun Pire’deki yatırımları sonucunda Yunanistan’ın yeni istihdam yaratılması ve ekonomik faaliyetlerin artması konusunda yüksek beklentileri var” diye ekledi.

Bakan, Yunan şirketlerinin Çin’deki yatırım varlığının özellikle plastik, sanayi, kozmetik, yiyecek ve içecek, madencilik, bilgi teknolojisi, denizcilik ve turizm alanlarında şu anda önemli olduğunu vurguladı.

Bu bağlamda Bakan, bu ayın başında Yunanistan ile Çin arasında yeni bir ikili havacılık anlaşmasının imzalanmasının “iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde önemli bir adım olduğunu ve bir dönemde hava taşımacılığının modern koşullarına hizmet edeceğini” ifade etti. Ticaret ve turizm ihtiyaçlarının sürekli arttığı bir dönemde.” getirilmiş.

Geçtiğimiz ayın sonlarında Çinli taşıyıcı Juneyao Airlines, Nisan 2024’te Şangay ile Atina arasında üç haftalık yeni bir rota başlatmayı planladığını duyurdu.

Staikouras, “Ulaştırma ve altyapı konusunda ikili ilişkilerimizi gelecekte daha da artırabiliriz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu