Ekonomi

Blackstone’un Kazançları Beklenen Tahminleri Aştı

Blackstone (BX) hisseleri, analistlerin ortalama kazanç tahminlerini aşan dördüncü çeyrek kazançlarının açıklanmasının ardından Perşembe günü erken işlemlerde değer kazandı.

Firma, dördüncü çeyrekte hisse başına kazancının (EPS) 1,11 dolar olduğunu bildirdi; bu, analistlerin 0,99 dolarlık tahmininin 0,12 dolar üzerindeydi. Çeyrek gelirin beklenen 2,57 milyar doların aksine 1,29 milyar dolar olduğu bildirildi. Blackstone’un dağıtılabilir kazancı geçen yılın aynı dönemine göre %4 arttı.

Şirketin hisselerinin mevcut piyasa öncesi değeri yaklaşık %2 artarak hisse başına 123 doların biraz altına yükseldi.

Şirket, bu çeyrekte 52,7 milyar dolarlık giriş yaşadı ve toplam yıllık giriş 148,5 milyar dolara ulaştı. Aynı zamanda şirketin yönettiği varlıkların toplam değeri de bir önceki yılın dördüncü çeyreğine göre %7 artarak 1,04 trilyon dolara ulaştı.

Blackstone Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Stephen Schwarzman şunları söyledi: “Blackstone, dördüncü çeyrek için güçlü sonuçlar bildirdi ve bu, küresel finans piyasalarındaki dalgalanmaların damgasını vurduğu bir yılı geride bıraktı.” dedi. “Bu çeyrek, fon sağlama ve yatırım hızında önemli bir artış da dahil olmak üzere operasyonlarımızda güçlü bir ilerleme gösterdi. Yatırım için mevcut yaklaşık 200 milyar dolarlık tahsis edilmemiş sermayeyle, gelecekteki fırsatlar için mükemmel bir konumdayız.”

Blackstone hisseleri üzerinde Peer Perform notunu koruyan Wolfe Research’teki analistler rapora şu şekilde yanıt verdi: “Blackstone dördüncü çeyrekte hisse başına ücrete bağlı kazancın (FRE) 0,86 $ olduğunu bildirdi (Wolfe Research ve 0,90 $’lık konsensüs tahminlerine karşılık). ve dağıtılabilir kazanç (DE) hisse başına 1,11 $ olarak raporlandı; bu, bizim 1,08 $’lık tahminimizi ve 0,96 $’lık konsensüs tahminimizi aştı.”

“Ücretlerle ilgili kârlardaki eksikliklere rağmen, şirketin kaynak yaratma, gerçekleştirme ve yatırım faaliyetlerinin tümü tahminlerimizi aştı. Yönetim altındaki fiyat ödeyen varlıkların (FPAUM) daha yüksek başlangıç ​​noktası da olumlu bir faktör olarak görülüyor. Fiyatın bir çeyreği daha Hissenin nispeten yüksek değerlemesi (2025 konsensüslü dağıtılabilir kazançların 23 katı) göz önüne alındığında, bu durum yatırımcılar arasında endişeye neden olsa da, şirketin olumlu pazar konumu ve alternatif şirketlerle karşılaştırıldığında yılbaşından bu yana düşük performansının olduğuna inanıyoruz. yatırım emsalleri ve temel performans göstergelerinin iyileştirilmesi, bugünkü işlem seansında hisse fiyatlarının artmasına katkıda bulunacaktır.”

Blackstone için Outperform notu ve 125 $ fiyat hedefiyle Evercore ISI şunları söyledi: “Yapılan ayarlamaları takdir etsek de, yatırımcıların özellikle emlak segmentinde büyümeyi yavaşlatabilecek ek faktörler konusunda hala endişe duyabileceklerini varsayıyoruz ( Faiz oranları zaten düştüğü için bu performanstan çok taleple ilgili olabilir). ..).”

“Odak noktasının Blackstone’un belirsiz bir ekonomik ortama rağmen çeşitli stratejiler aracılığıyla önemli miktarda sermaye artırmadaki başarısı üzerinde olmasını bekliyoruz. Faiz oranları ve hisse senedi piyasaları değiştikçe, faaliyet seviyeleri yükselirken (yatırım tahsisinin artmasıyla kanıtlandığı gibi), Blackstone’un elinde yaklaşık 200 milyar dolar bulunuyor. dağıtılmamış sermaye ve gayrimenkul hariç performans güçlü görünüyor.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-kemaliye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu