Haber

Bergama’da kadınlara 5 yıldır ayrıcalık tanındı

Bergama Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaratmak amacıyla 5 yıldır çeşitli projeler hayata geçiriyor. ‘Kadın Dostu Şehir’ yaklaşımını esas alarak sosyal hayata daha fazla katılımı sağlayacak projeler geliştirmeye devam ediyor.

BERGAMA BELEDİYESİ KADINLARA YÖNELİK KURSLAR DÜZENLİYOR

Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, yılda ortalama 850 kadına hobi ve meslek edindirme kurslarıyla destek verirken, sanat atölyelerinde dikiş, nakış, iğne oyası, kanaviçe, fotoğrafçılık, seramik ve pastacılık konularında ücretsiz kurslar düzenliyor. Özellikle kız çocuklarının kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak amacıyla Üniversiteye Hazırlık ve KPSS Kursları düzenleyen Bergama Belediyesi, kurduğu merkez ile Coğrafi İşaretli Kız Bergama Halı Dokuma Kursu kadınların hem meslek öğrenmesini hem de ekonomik gelir elde etmesini sağlıyor. .

HOŞGELDİNİZ BEBEĞİME PROJE

. Hoş Geldin Bebek projesiyle Necla – Mithat Öztüre Bergama Devlet Hastanesi’nde doğum yapan yeni annelere, bebeklerinin acil ihtiyaç duyduğu ürünlerden oluşan ikram paketi hediye ediliyor. Bergama Devlet Hastanesi’nde doğan her çocuğa kıyafet, şampuan, ıslak mendil, çorap ve bebek bezinden oluşan çanta hediye ediliyor.

KADINLARIMIZ EN PAHALI VARLIKLARIMIZDIR

Bergama Belediyesi, ihtiyaç sahibi herkesin İzmir’e tedavi görecekleri hastanelere ulaşımı, gıda kolisi ve giyim yardımı, aşevlerinden evlere yemek servisi, ev bakım hizmetleri, ev eşyası ve inşaat malzemesi desteği, odun ve kömür dağıtımı, eğitim hizmetleri sağlıyor. Kızlarımızın ders çalışabilmesi için yardım, hijyen. Paket, hasta aracı ve engelli aracı hizmetleriyle her alanda kadınların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaktadır. Her yıl eğitim-öğretim yılı başında ilkokula başlayan öğrencilere ücretsiz okuma yazma eğitim setleri vererek aile bütçelerine katkı sağlıyor. Bergama Kültür Merkezi, kadınların kişisel gelişimine yönelik röportajlar, seminerler, paneller, el yapımı stantlar ve kitap günleri gibi çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlemektedir. Rahmi Yeşilsoy Engelliler Merkezi’nde çocuklar el becerilerini geliştirirken, annelerin de kursa katılımlarını sağlayarak sosyalleşmelerine, sosyal ve manevi destek almalarına olanak sağlıyor. 25 Kasım Kadınlar Günü etkinlikleriyle farkındalık yaratmaya çalışıyor ve Sosyal Market ile ihtiyaç sahibi kadınlara yardım sağlıyor. 65 yaş üstü bakıma muhtaç vatandaşlara yatılı bakım hizmeti verilmektedir. Bergama Belediyesi spor tesislerinde kadınlara yönelik pilates, fitness, yüzme ve tenis kursları düzenleniyor. Bergama Belediyesi’nin voleybol başta olmak üzere çeşitli spor dallarında takımları bulunuyor; “Yüzemeyen Kimse Yok” projesiyle çocuklara, kadınlara ve engellilere yönelik yüzme kursu etkinlikleri düzenliyor. Vizyon projelerden biri olan Millet Bahçesi, Bergama’da yaşayan kadınların çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar yaratıyor. Batı Anadolu Serbest Bölgesi, Bergama Organize Sanayi Bölgesi, Yaş Meyve Sebze Kurutma Tesisi’nde kadınlara istihdam olanağı sağlanıyor.

HAKAN KOŞTU; KADINLARIMIZ İÇİN PROJELER ÜRETTİK, ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 5 yıldır Bergamalı kadınlara destek verdiklerini ve çeşitli projelerle istihdama destek verdiklerini belirterek; “5 yıldır kadınlarımıza yönelik projeler ürettik ve üretmeye devam edeceğiz. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, sosyal aktiviteler yapabilmeleri, hobiler edinebilmeleri için çok çalıştık. “Doğumdan ölüme kadar onların yanında olmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu