Haber

‘Boş araziye beton döküyorlar’ dediler! Defne Hastanesi’nde 5 günde 5 bin muayene

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Bu olağanüstü parlak ve cüretkar arkadaşlarımız, boş araziye beton dökerek, ‘Hastane temeli atıyoruz’ diyerek Türkiye’ye hava attırmaya çalıştı. Defne Hastanesi’nde ilk 5 günde 5 binden fazla hasta muayene edildi. 1.300’den fazla vatandaşa acil sağlık hizmeti verildi.

Hastanede ortopedi, kadın doğum, dahiliye, çocuk ve radyoloji poliklinikleri kalabalık. Uygulamalara bağlı olarak poliklinik sayısı artırılmaktadır. Hastanede 150’si uzman doktor, 50’si pratisyen hekimdir. 44 sağlık çalışanı işe yarıyor. Hastanede çalışan doktorların çoğu konteyner kentlerde kalıyor.

60 GÜNDE TAMAMLANDI

Kahramanmaraş merkezli sarsıntının ardından büyük seferberliğin başladığı Hatay’da tarihler belli oldu. 24 MartO gösterince temeli atıldı Defne Devlet Hastanesi 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. 22 Mayıs Pazartesi prestijiyle hasta kabulüne başlayan hastanede günlük muayene edilen hasta sayısı bini geçti. Hastanede randevulu ve randevusuz her hastaya hizmet verilirken, 5 günde 5 bin 418 hasta muayene olduyapıldı.

22 POLİKLİNİK HİZMETLERİ

şimdi aktif 22 poliklinikile hastanede ortopedi, doğum, dahiliye, pediatri ve radyoloji kısımlar kalabalık. Hastanede ortopedi, kadın doğum, dahiliye ve radyoloji bölümlerindeki poliklinik sayısı 3’e çıkarıldı.
Hastanenin tüm odaları ihtiyaç halinde ağır bakım odalarına dönüştürülebilmektedir. 300 yatak kapasiteli hastane, 80 ağır bakım yatağı, 12 ameliyathane mal sahibi. Ameliyathanelerin kısa süre içerisinde hizmete açılacağı belirtildi. Görüntüleme sistemleri randevularının başladığı hastanede, tomografi, MR, dijital röntgen ve laboratuvar hizmetleri ben de verilir. Hastanenin acil servisi 24 saat hizmet vermektedir. Ayrıca akşam polikliniklerinde hasta kabulü başlamıştır. Hastanenin depreme karşı dayanıklı olması için ağır çelik ekipmanlar kullanıldı. Sağlamlığı ile ön plana çıkan yapı, ihtiyaç halinde bir kat daha çıkılabiliyor.

 

baklan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu