Sağlık

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde “Otizme Kırmızı Işık Yak”

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında iletişim sorunlarıyla başlayan bir gelişim farklılığı olan otizm, 1985 yılında her 2500 çocuktan 1’inde görülüyordu, son araştırmalara göre bugün doğan her 36 çocuktan 1’inde görülüyor. otizm riskiyle doğar.

Kurulduğu 2003 yılından bu yana otizmli çocukların özel eğitim yoluyla topluma kazandırılması için çalışmalar yürüten Tohum Otizm Vakfı, Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne özel bir farkındalık kampanyası yürütüyor. Binalar kırmızı ışıkla aydınlatılıyor, otizme dikkat çekmek için kırmızı giysiler giyiliyor ve halkın otizme dikkatini çekmeyi amaçlayan kampanya için kampanya destekçileri #otizme Kırmızıışıkyak etiketiyle buluşuyor.

Otizmli bireylerin nitelikli eğitim ortamlarına ulaşmakta güçlük çektiklerini, işyerlerinde kabul görmediklerini ve sosyal hayat nedeniyle hayatlarının bir parçası olmak için mücadele etmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Tohum Otizm Vakfı, otizmi kabullenmenin bir başka yolunun da dinlemek olduğunun altını çiziyor. ve otizmli bireylerden öğrenin.

Binalar kırmızı ışıkla aydınlatılacak

Tohum Otizm Vakfı kuruluşunun 20. yılında her yıl olduğu gibi 2 Nisan kampanyası ile geniş kitlelere otizm farkındalığı kazandırmayı amaçlıyor. Tohum Otizm Vakfı’nın davetiyle bu yıl otizm farkındalığının rengi kırmızıya dönüyor. Tohum Otizm Vakfı’na destek amacıyla İstanbul ve Türkiye’nin farklı illerindeki tarihi ve ikonik yapılar akşam saatlerinde kırmızı ışıklarla aydınlatılacak. Özel departman binaları da kırmızı ışıklarla aydınlatılacak ve otizmlilere destek için yanlarında olduğumuzu söyleyecek.

“Hafif Otizm Kırmızı Işık” kampanyası için destek çağıran Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Burçak Karakaya, “Otizmi kabullenmenin bir diğer yolu da otizmli bireyleri dinlemek ve onlardan öğrenmektir. Kuruluşumuzun 20. yılında kırmızı rengi tercih ederek otizmli bireylerin evde, okulda, işte ve sosyal hayatta söz sahibi olmalarına ve hayatlarıyla ilgili tercihlerini dile getirmelerine destek oluyoruz. Farkındalığın yeterli olmadığını, otizmi ve otizmli bireyleri kabul etmemiz gerektiğini temsil eden kırmızı rengi kullanmaya devam ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu