Yaşam

Önder Sav delegeleri arayarak Özgür Özel için destek istedi

Genel yenilginin izlerini silmeye çalışan CHP, yerel seçimlere hazırlanırken bir yandan da “değişimin” acısını yaşıyor.

4-5 Kasım’da yapılacak 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı öncesinde genel başkan yarışıyla ilgili yeni lobiler konuşuluyor.

İmamoğlu, Özel’e de destek verdi

Genel lider adaylığı için delegelerden imza toplayan Küme Lideri Özel, bir de mektup yazdı. Özel mektubunda delegelerden destek isterken aynı zamanda iktidara gelme sözü de verdi. Özgür Özel, mektubunda muhalefetin 2014 ve 2018 seçimlerinde aldığı yüzde 48 oy oranını geçemeyeceğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

Bu başarısızlık sadece partililerimizi değil, umudunu partimize bağlayan, iktidar hayalimizi paylaşan tüm vatandaşlarımızı derinden sarstı. Bütün bu kesimler partimizin hiçbir şey olmamış gibi davranmamasını, değişim ve yenilenme yoluyla yeniden bir çekim merkezi haline gelmesini bekliyor ve istiyor.

Ayrıca Özel’in adaylığına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da imza attı.

Özgür Özel’den delegelere: “İktidara geleceğiz”

Özgür Özel, tüm delegelerin desteğini isteyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Partimizi hep birlikte en uygun şekilde yönetip iktidar kuracağımızın sözünü veriyorum. Bu yolu seninle el ele, omuz omuza yürümek istiyorum.

Özgür Özel ayrıca Rus yazar Grigory Petrov’un Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabını, Tutum Belgesini ve Konuşma’yı delegelere gönderdi.

Önder Sav delegeleri arayarak Özgür Özel için destek istedi

Kongre yolunda Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasının önünü açan eski CHP Genel Sekreteri Lider Sav’ın, Özel’e destek amacıyla artık delege bazında toplantılar yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Başkan Sav’ın bu görüşmelerde meslektaşı avukat delegeleri arayarak Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği ve partinin kendisiyle ilerleme kaydedemeyeceğini söylediği öğrenildi.

habercamardi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu