Haber

Avdiyivka’da 6 Rus uçağı düşürüldü

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın son günlerde en şiddetli çatışmalarının yaşandığı Avdiyivka’da 10 Ekim’den bu yana 6 Rus uçağının düşürüldüğü bildirildi.

Rus ordusunun 10 Ekim’den bu yana saldırılarını artırdığı Avdiyivka yönünde Rus ve Ukrayna askerleri arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

Ukraynalı yetkililere göre Rus güçleri, Rusya’nın hukuka aykırı olarak ilhak ettiği Donetsk’in Avdiyivka kenti ve çevre köylerini bombalamaya devam ederken, bu baskınlar 2014 yılından bu yana gerçekleşen en büyük saldırı olarak öne çıkıyor.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus ordusunun istikrarlı savunmada önemli kayıplar verdiği belirtildi.

Açıklamada, Rus ordusunun Donetsk bölgesindeki Novokalinovo, Avdiyivka, Opitne ve Pervomay yerleşimlerine yönelik saldırılarının başarılı olmadığı, Ukrayna kuvvetlerinin son gün içinde bölgede 10’dan fazla Rus saldırısını püskürttüğü belirtildi.

Avdiyivka’da son 2 haftada 6 Rus uçağı imha edildi

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri “Tavriya” Birlik Komutanı Aleksandr Tarnavskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son gün Avdiyivka istikametinde bir Rus Su-25 uçağının imha edildiğini, bunun 2017’de düşürülen 6’ncı uçak olduğunu belirtti. Avdiyivka 10 Ekim’den beri.

Son gün “Tavriya” birliğinin sorumluluk alanında 36 çatışma çıktığını belirten Tarnavskiy, Ukrayna füze ve topçu birliklerinin son 24 saatte bu yönde 1.378 atış görevi gerçekleştirdiğini, Rusya’nın birliklerinin ise bu yönde 1.378 atış görevi gerçekleştirdiğini iddia etti. Kayıplar 527 kişiydi.

Tarnavskiy, 5 tank, 6 zırhlı araç, 4 topçu sistemi, 1 uçak, 23 insansız hava aracı, 8 araba ve 4 mühimmat deposunun da aralarında bulunduğu toplam 49 Rus teçhizatının imha edildiği bilgisini paylaştı.

cumra-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu