Haber

Erzurum’da nisan karı

ERZURUM’da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

Kentte dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı zaman zaman etkisini artırdı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü kent merkezinde cadde ve sokaklar beyaza büründü. Sabah saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar önce şaşırdı, ardından araçlarının üzerindeki karı temizledi. Vatandaşlardan Bülent Bayrak, “Burası Erzurum, çünkü akşamları yaz olduğu için kıyafetlerimizi çıkarıp yazlıklarımızı giyiyoruz. Sabah kalkıp tekrar kışlıklarımızı giyiyoruz. Maalesef yazlık kıyafetlerimizi giyiyoruz.” , bu bizim kaderimiz, ülkemiz.”

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgede havanın orta ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışı, gece ve sabah saatlerinde don ve pus görüleceğinin tahmin edildiğini bildirdi. Açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceğine dikkat çekilerek, rüzgarın çoğunlukla güneyden, hafif ve orta kuvvette, güneyden bölgenin güneydoğusunda kuvvetli ve orta kuvvette esmesi uyarısında bulunuldu. saatte 40-70 kilometre.

Öte yandan dün gece kar yağışı nedeniyle trafiğe kapatılan Erzurum-Tekman karayolu da ekiplerin çalışması sonucu ulaşıma açıldı.

duragan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu