Haber

Japonya’daki 1250 Yıllık Çıplak Adam Festivaline Kadınlar da Katıldı

Japonya’nın Aichi vilayetindeki Inazawa kasabasında, 1250 yıllık tarihinde ilk kez ‘çıplak adam’ festivaline 40 kadının katılmasına izin verildi.

Hadaka Matsuri adı verilen çıplak adam festivali her yıl Konomiya tapınağında düzenleniyor. .

Festival, binlerce erkeğin kemerlere kadar soyunup çıplak bir adama dokunmaya çalıştığı dev bir kavganın, yeni yıl için iyi şanslar getirmesini uman ‘tanrı adam’ olarak tanımlanan kişiyle çarpıştığı bir etkinlik. Kadınlar festivalin bambu otu taşıma törenine katılacak ve bezlere sarılmış bambu otlarını tapınağın bahçesine taşıyacak.

Ancak tarihi olayın meşhur olduğu çıplak bedenlerin toplanmasında yer almayacaklar ve tamamen giyinik kalacaklar. Aktivistler, toplumsal cinsiyet eşitliği adına olumlu bir adım olarak nitelendirilen bu hamleyi ‘gecikmiş’ bir adım olarak değerlendiriyor.

Festival, hasatı, bolluğu ve bereketi kutlayan bir etkinliktir ve genellikle Şubat ayında yapılır. Yetkililere göre, bu yılki etkinliğe yaklaşık 10.000 kişinin katılması bekleniyor ve 22 Şubat günü saat 15.00 civarında başlayacak. Ana etkinliğe katılan erkekler bandana, fundoshi, beyaz Japon kemer örtüsü ve bir çift eşofman dışında minimal kıyafetler giyiyor. beyaz tabi çorap.

Kasabanın içinde yürüyorlar, birbirlerine kovalarla buzlu su atıyorlar ve sıcak kalmak için sake adı verilen Japon pirinç şarabını içiyorlar. Bu sırada ‘tanrı adam’ tepeden tırnağa tıraş edilir, kıyafetleri çıkarılır ve ardından kalabalığa bırakılır. Erkekler portatif ahşap shrinyayı ana tapınağa doğru taşırlar.

Orada, shin-otoko’yu ortaya çıkması için çağırırlar ve ardından gelecek yıl için iyi şanslar getirmesi için aceleyle ona dokunmaya çalışırlar. Şiddetli bir mücadelenin ardından shin-otoko tapınağın güvenli ortamına geri çekilir. Erkekler ayrıca bir rahibin kalabalığa attığı kutsal tahta sopalar yüzünden de kavga ediyor. Independent’ın haberine göre, fidanların arasına dağıtılan 20 cm uzunluğundaki çubukların, bunları tutanlara yıl boyunca iyi şanslar getirdiğine inanılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu