Haber

Bakan Soylu açıkladı: 50 ilde suç örgütlerine yönelik silindir operasyonu başladı, 400 gözaltı var

‘Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, yağma, tefecilik’ suçlarını işleyerek kamu güvenliği ve huzurunu tehdit ettikleri tespit edilen şahıslar hakkında 06.12.2022 tarihinde 50 ilde infaz edilen ‘SİLİNDİR’ , Örgüt Faaliyetleri Kapsamında Tehditler ve Bu Örgütlere Silah Vererek 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet. Eş zamanlı planlı kod isimli operasyonlar kapsamında İl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından toplam 502 şüpheli gözaltına alındı.

OPERASYONUN ADI “SİLİNDİR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sabah saatlerinde kameraların karşısına geçerek organize kabahatlere yönelik operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, “Organize suç örgütlerinin bir kısmı uluslararası istihbaratın bir uzantısı olarak Türkiye’de kullanılan yapılar, Türkiye’de operasyon düzenleyerek her birinin etkisini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz ve bunun önüne geçmek için çaba harcıyoruz” dedi. Vatandaşlarımızın günlük hayata yayılmasının önlenmesi, Kaçakçılık ve Organize Kabahatlerle Mücadele Başkanlığımızla uyum içinde yürütülen bu operasyonda, 50’ye yakın ilde “Tüp” kod adlı operasyon başlatıldı. Başkanlığımızca “Silindir” kod adıyla, 18’i organize suç çetesi olmak üzere toplam 502 maksatla, şu ana kadar 400 zanlı gözaltına alındı.” söz konusu.

“KISA SÜREDE OLACAĞIZ”

66 suç örgütünün çökertildiğini söyleyen Bakan Soylu, şöyle devam etti: “Bütün operasyonlarda 66 suç örgütü yok edildi. İllerimiz takip ettikleri operasyonları adliyelere çeviren çalışmalar yaptı ve sonuç verdi. tek destek hukuk devleti. Organize suç örgütlerine karşı bedeli ne olursa olsun acımasız olacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu