Haber

Akşener masadan kalkıp İmamoğlu ve Yavaş’a seslendi.

ANKARA– Cumhurbaşkanlığı gündemiyle Millet İttifakı’nın 12’nci toplantısının ardından gözler liderler heyetiyle yapılacak toplantıya çevrildi.

Dün akşam Ankara’da milletvekilleri ve Cumhurbaşkanlığı Divanı üyeleriyle birlikte gündeme gelen GÜZEL PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin Genel Yönetim Kurulu ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bir buçuk saat süren görüşmenin ardından Akşener ve heyet, GÜZEL Parti ek binasından ana binaya geldi.

‘AYNI KARARLILIKLA YANINIZDAYIZ’

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Bu noktada Düzce Partisi baskı uygulamak zorunda kaldı ve sıtmanın ortasında seçim yapmak zorunda kaldı. ülkemizin 20 yılını yerle bir eden canavarca zihniyete karşı arkadaşlarımla aynı yerdeyiz.Bizler kararlılıkla duruyoruz.2002’de millete kumpas kuranların karşısında nasıl durduysak bugün de 2023’te, milletimiz, cumhuriyetimizin yıpranmış değerleri ve yıkılan demokrasimiz için büyük bir gayret sarf ederken, ‘Ceketimi asacağım’ diyenlerin karşısında dimdik durduk, durmaya devam edeceğiz. . ” söz konusu.

Dayatmalara direnerek, kirli pazarlıkları reddederek bu günlere geldiklerini belirten Akşener, “Milletimizi siyasetimizin merkezine aldık ve ülkemizi karış karış gezdik. Milletimizin kaygı ve taleplerinin yanı sıra bizden beklentilerini dinledik. Milletimizin dertlerini dinlediğimiz gibi biz muhalefetin beklentilerini de dinlemek için yılmadan çalıştık, not ettik ve hükümete duyurduk” dedi.

‘İKİ İSMİ BİLDİRDİK: SLOW VE İMAMOĞLU’

Geçen yıl 5 siyasi parti ile çok değerli bir adım attıklarını belirten Akşener, “Önemli birçok konuda anlaşmaya vardık. Dün gerçekleşen toplantıda nihayet ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. Bu doğrultuda 5 siyasi parti Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dile getirdi. Bizler İYİ Parti olarak milletimizin yoğun teveccühüne şahit olduğumuz ve uzun süredir Sayın Erdoğan karşısında net bir zafer gördüğümüz iki ismi ilan ettik. Bu iki isim Yavaş Bey ve İmamoğlu Bey’di.”

Ortak cumhurbaşkanı adayının bilinçli ve akılcı bir şekilde belirlenmesini de önerdiklerini kaydeden Akşener, cumhurbaşkanlarının ortak imzalı metnine atıfta bulunarak bu teklifin reddedildiğini belirterek, “Tırnak içinde bir ‘anlaşma’ olmuştur. ulaşıldı.”

AKŞENER’DEN YAVAŞ VE İMAMOĞLU’YA: SİZİ GÖREVİNE ÇAĞIRIYORUZ

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu davet eden Akşener, “Siz bu milletin iradesiyle seçildiniz. İşini en iyi şekilde yaptın. Milletimizi enkaz altında da olsa yalnız bırakmadınız. Milletimiz çabalarınızı gördü ve yanınızda oldu. Bugün çok kritik bir kırılmanın eşiğinde sizleri göreve çağırıyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletimiz samimiyetinizi anladı ve başının üstünde taşıdı. Milletimiz sizi sevdi ve kucakladı. Ve bugün de; kritik bir kırılmanın eşiğinde, sizi bir göreve çağırıyor. Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi bugün de; Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı tehlikedeyken, Saray hükümeti üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemiş ve milletimizi yok olmaya mahkum etmiş; 100 yıl önce olduğu gibi bugün de milletimiz; Bağımsızlığını bir kez daha kendi kararlılığına ve kararına bağlamıştır. Ateşten bir gömlek giymenizi size farz kıldı. Bu görev reddedilemez bir görevdir. Çünkü bu davetin sahibi millettir. Bu görev; Yeni yüzyılın şafağında özgün bir sayfa çevirmek Cumhuriyetimizin görevidir. Bu görev; Sadece bir dayatmayı değil topyekun bir dayatmayı yıkmak bir görevdir. Bu görev; sadece bir kişi değil; Kendini milletten büyük gören sevimsiz zihniyeti alt etme görevidir. Bu görev; Milletin sesini duymak boynumuzun borcudur. Bu görev; Milletin iradesini yeniden hakim kılmak görevidir. 100 yıl sonra bugün; Bu vazife, prangalardan kurtulmayı ve milletin bağrına ulaşmayı emreder. Hiç şüphemiz yok ki bu görev; Bu inkar edilemez bir görevdir. Çünkü bu davetin sahibi millettir! Çünkü bu sözün sahibi millettir.” (DUVAR)

silopi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu