Haber

AK Parti’nin Ankara Adayı Turgut Altınok Başkent Kulisinde

Keçiören Belediye Başkanı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulis programında soruları yanıtlıyor. Altınok’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“BEN SOKAĞIN ADAMIYIM”

“Ben sokağın adamıyım. Ofisin değil, sokağın adamıyım. Belediye başkanları sokakta, vatandaşın yanında olmalı. Yolda, sokakta başı dertte olan var mı diye dolaşıyoruz. Bir kedere çare olabilir miyiz, bir kalbe girebilir miyiz? Cumartesi ve Pazar günleri de ziyaret ediyorum. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı sırasında sokaktayım. Pandemi nedeniyle dünya evde kaldı. Altınok Caddesi üzerindedir. Sokaklarda maske ve kolonya dağıttık. Bir yandan sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Vatandaşımızın her türlü sorununa nasıl çare olabiliriz diye sorduk. Hemen dezenfektan üretimine başladık. “İşyerleri dahil 90 binden fazla binaya ilaçlama yaptık.”

“Ankaralılar Altınok’u sokakta, otobüs durağında, metroda, minibüste, Ankara’nın her semtinde gece 01, 2’de görecek. Soğukta beklerken Altınok da orada olacak. İnşallah bitireceğiz bu sıkıntıları” kuyruklar da var.

AK PARTİ ADAYI AZİZ YENİAY’A SİLAHLI SALDIRI

(İmamoğlu’nun asayiş olayına ilişkin açıklaması) Talihsizliktir, tecrübesizliktir. Türkiye üzerinde çok karanlık oyunlar oynanıyor. Yürüyen bir Türkiye var, büyüyen bir Türkiye var. Savunma sanayinde güçlenen bir Türkiye var. Milli çıkarlarımızı şahin bir şekilde savunan bir Cumhurbaşkanımız var. Hal böyle olunca Türkiye’nin büyümesi pek çok kişiyi korkutuyor. ‘Türkiye zayıf olmalı, otur deyince oturmalı. ‘Ne ölmeli ne de dirilmeli.’ Ama öyle bir Türkiye yok. Bu saldırıyı kınıyorum. Yaralı kardeşimize Allah’tan şifa diliyorum. Bu konuda tüm tarafların duyarlı olması gerekiyor. Bu aziz vatan hepimizindir. Hepimiz bu gemideyiz.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcımız Fatma Sevim Baltacı vefat etti. Huzur içinde yatsın. Ailesine, yakınlarına ve AK Parti camiasına başsağlığı diliyorum. Huzur içinde yatsın.

“BAZI CHP’LİLER ‘SİZE OY VERECEĞİM’ DİYOR, HİZMET ALAMIYORDU”

18 Ocak’ta adaylığımız açıklandı ve sabah 7’de çalışmalara başladık. Rutin bir siyasetçi yapımız yok. Belediye başkanları tüm şehrin belediye liderleridir. Herkesi kucaklamalı. Söz bana aittir, makam ve makamlar adalet ve hizmet makamlarıdır. Herkesi kucaklıyoruz. Sokaklardaki ilgiyi, halkımızın gözlerindeki ışıltıyı görüyoruz. ‘Ankara çok şey kazanacak’ diyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olup ‘Oyumu sana vereceğim’ diyen vatandaşlar var. ‘Oy verdik ama Ankara hizmet almadı’ diyorlar.Ankara büyük bir şehre dönüştü.

“YAVAŞ SÖYLEDİĞİNİN TAM TERSİNİ YAPAR”

Beypazarı’na gittik. Rakibimiz bunun bir gösteri olduğunu söylüyor. Beypazarı’nın 73 köyünde asfalt yok. Millet İttifakı’na en çok oy verilen köyleri asfaltlıyor, sonra partili olmadığını söylüyor.

Dün Kazan’da sordum, 30 bin, 25 bin, 15 bin… Asfalt, asfalt katılım payı yok. Kanal yok, kanal yan kuruluşu payı yok. Vatandaş, ’12 bin TL su ücreti geldi, ineğimi sattım, su ücretini ödedim’ diyor. Büyükşehir Belediye Başkanı söylediklerinin tam tersini yapıyor.

‘Tanrı’nın verdiği sudan para kazanabilir misin?’ dedi. Su fiyatlarına zam yapıp şirketlere vermeyeceğini söyledi ama tek bir şirketi bile kapatmadı. Ankara’da su fiyatları hızla artıyor. Köydeki vatandaşlarımız su kullanamaz hale geldi. Köydeki su fiyatını düşüreceğiz. Sayaçları sökmeyeceğiz ama kuruş su faturası ödeyecekler.

Ankara’nın suyu kalitesiz ve içilemez durumda. Kızılırmak’ın zehirli ve içilmez olduğunu söyledi. Daha sonra geçen gün içilebilir olduğunu söyledi. Samimiyetle soruyorum çeşmeden kendisi mi içiyor? Ankara’daki arıtma tesisimiz yeterli değil. “Kapasitesini hızla genişletmeliyiz.”

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu