Haber

Adalet Bakanlığı’ndan Başsavcılıklara “Soruşturma İşlemlerinin Fiziki Ortamda Yürütülmesi” Yazısı

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen illerdeki hırsızlık olaylarına ilişkin soruşturmalara ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına yazı gönderdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla Kriminal İşler Genel Müdürlüğü, depremin olduğu andan itibaren deprem bölgelerinde gerekli tedbirlerin alınması için çalışmalara başladı.

Bu süreçte deprem nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan eden illerde yaşanan hırsızlık olaylarına ilişkin gerekli tedbirler alındı.

Bu kapsamda Bakanlık, Cumhuriyet Başsavcılığına “Fiziksel Ortamda Soruşturma İşlemlerinin Yürütülmesi” konulu yazı gönderdi.

Yazıda, deprem felaketi sonucu ortaya çıkan tedirginlik ve kafa karışıklığından yararlanarak binalarda bulunan pahalı eşya ve yardım malzemelerinin çalınmasını gerçekleştiren kişiler hakkında ivedilikle önlem alınmasının değerli olduğu belirtildi.

Yazıda, deprem bölgesinde çalışanın kullandığı adliye binalarına ve UYAP sistemine verilen zararın soruşturma süreçlerinin başlamasına engel olmayacağı kaydedildi.

selim-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu