Haber

ABD Yönetimi, İsrail’in Gazze’ye Saldırılarında Sivil Kayıpların Olduğunu Açıkladı

ABD yönetimi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında “sivil kayıpların” meydana geldiğini ve daha fazlasının beklendiğini bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İrtibat Koordinatörü John Kirby, basın açıklamasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail ordusunun işgal altındaki Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin Kirby, “Sivil kayıpların olduğu ve muhtemelen daha fazlasının olacağı konusunda dürüst olmak gerekirse dürüst olmaktır. Çünkü savaş budur. Acımasızdır, çirkindir, düzensizdir. ” dedi.

Kirby, bunun “can kayıplarının göz ardı edildiği anlamına gelmediğini” belirterek, “Her biri başlı başına bir trajedi ve her birini engellemeye çalışmalıyız.” söz konusu.

Kirby, bu nedenle “sivillerin zarar görmesi riskini en aza indirmelerine yardımcı olmak için” İsrail yetkilileriyle yakın temas halinde olduklarını kaydetti.

Sivillere verilen zarardan Hamas’ı sorumlu tutan Kirby, “Hamas’ın Gazze’den ayrılmak isteyen binlerce kişiyi engellediğini” iddia etti.

John Kirby, ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze’deki sivil ölüm rakamlarına olan güvensizliğine ilişkin de, “Hepimiz biliyoruz ki, Sağlık Bakanlığı’ndaki Gazze sadece Hamas yanlısı bir cephedir.” dedi.

Kirby, “Sözde Sağlık Bakanlığı da dahil olmak üzere Hamas’tan gelen hiçbir şeyi itibari değeriyle kabul edemeyiz” dedi. Bir açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller da Başkan Biden’ın Gazze’deki ölü sayısının doğruluğu konusunda şüpheleri olduğu yönündeki açıklamasına ilişkin konuştu.

Miller, Gazze’de önemli sayıda insanın hayatını kaybettiğini belirterek, “(Gazze’de) bağımsız bir kurum olmadığı için (ölümlerin) sayısını bağımsız olarak doğrulayamıyoruz” dedi. söz konusu.

Sözcü Miller, “Şu anda tam rakamı verebilecek tek örgüt Hamas’tır. Hamas’a da güvenmiyoruz.” Sanki konuşuyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu