Ekonomi

Türk profesör ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nde yer aldı

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nin (NAI) belirlediği 169 akademik mucit arasında yer aldı.

İstanbul Medipol Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, akademinin oscar’ı olarak gösterilen Ulusal Mucitler Akademisi, yaşam kalitesi, ekonomik kalkınma ve toplum refahı konularında sıra dışı keşifler yapan yılın akademisyenlerini açıkladı.

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, dünyanın dört bir yanından seçilen 169 mucit arasından Türkiye’den tek isim olmayı başardı.

İstanbul Medipol Üniversitesi’nde eğitimine devam eden Prof. Arslan, kablosuz iletişim alanında yaptığı yenilikçi çalışmalardan dolayı NAI 2022 listesine dahil oldu.

Arslan’ın fiziksel katman algoritmaları, dalga formu tasarımı, kognitif radyo, spektrum algılama, kablosuz haberleşme güvenliği konularında 100’den fazla patenti ve uygulaması bulunurken, 10’dan fazla patenti farklı şirketlere lisanslanmıştır.

-Prof. Dr. Hüseyin Arslan, Türkiye’yi 6G’ye hazırlayan ekibin de başında bulunuyor.

Kablosuz iletişim teknolojileri alanında yenilikçi teknikler geliştiren Prof. Dr. Hüseyin Arslan, Türkiye’yi 6G’ye hazırlayan ekibin de başında bulunuyor. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış 200’den fazla makalesi bulunan Arslan, sanayi ve sanayi iş birliğinin kurulması için yoğun çaba sarf etmekte, sektörün gelişmesi için üst düzey kamu kurumları ve bu alanda çalışan özel departmanlarla iş birliği içinde adımlar atmaktadır. 6G teknolojileri ve bir hakikat ekosisteminin kurulması.

5G ve Ötesi Araştırma Laboratuvarı’nın yöneticiliğini de yapan Arslan, Stanford Üniversitesi’nin 2021 yılı verilerine göre açıkladığı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde de yer aldı.

Arslan, kablosuz haberleşme sistemleri, kablosuz ağlarda işletme yönetimi ve akıllı kablosuz haberleşme sistemleri, fiziksel katman algoritmaları, dalga formu tasarımı, kognitif radyo, spektrum alanlarında yaptığı akademik ve endüstriyel çalışmalarla 2017 yılında ‘Bilim ve Mühendislik Bilimleri Kategorisi’nde ödüle layık görülmüştür. algılama, kablosuz iletişim güvenliği. TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü’ne de layık görüldü.

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, NAI 2022’de yer almanın oldukça zorlu ve rekabetçi olduğunu belirtti.

Arslan haberi aldığında laboratuvar grubunun ismi olan İstanbul Medipol Üniversitesi ve Türkiye’den çok memnun olduğunu belirtti.

NAI’nin çabalarından gurur duyduğunu kaydeden Arslan, şunları kaydetti:

“Yaptığımız tüm icatlar grup çalışmasının sonucudur. Bu büyük onur benim kadar ekibimizdeki araştırmacıların eseridir. Onlarla çok gurur duydum ve çok keyif aldım. Katkılarını çok önemsiyorum. bilimsel çalışmaları sektöre kazandırmaktadır.Buluşları esere dönüştürmek ekonomik değer kattığı gibi sektörümüzün ve çalışmalarımızın güçlenmesine de kapı aralamaktadır.Dünya pazarında korurken rekabet edebilmemizi sağlamaktadır.Uygulamayı önemsiyorum. Araştırmamızın akademik giderlerini üst düzeyde savunmaya ve gerçek hayata anlamlı bir şekilde uygulayabilmeye ve bunu öğrencilerimize aşılıyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu