Haber

Partilerden CHP’ye Bayram Ziyareti.

Bayram ziyaretleri kapsamında heyetleri kabul eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Adıyaman’da Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik provokasyonlara ilişkin şunları söyledi: Birlikte geleceklerinin teminatı olacağız . Bunu sevgi diliyle ifade eden Cumhurbaşkanımız, “Hakkım varsa helalim, acıyla söylenen bir şeydir. Acıdan da olabilir, tahrikten de olabilir. Tabii ki doğru değil. .Unutmamalılar ki bu provokasyon tahrik edilen insanlar için de söz konusudur.” Onlara sahip çıkıyoruz, sorunlarını da talep ediyoruz” dedi.

Parti heyetlerinin genel merkeze yaptığı ziyaretlerle parti ortası şenlikleri devam etti. CHP heyeti; YET ETERLİ Partisi’nin ardından Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti, MHP, Saadet Partisi, Anavatan Partisi, Genç Parti, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ve Gelecek Partisi’nin heyetlerini AKP, DSP, Vatan Partisi, HDP ve Yeşil Sol Parti kabul etti. . . CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık başkanlığındaki heyete Samsun Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Neslihan Hancıoğlu, Parti Meclis Üyesi Pınar Uzun katıldı.

Parti temsilcileri ziyaretlerinde, Adıyaman’da yaşanan provokasyonlardan dolayı Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ilettiler. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Seçim yaklaşırken böyle şeyler olmasın ama oluyor. Birileri kandırılıyor. Biz onların geleceğinin teminatı olacağız. Cumhurbaşkanımız da bunu bir vecizeyle dile getirdi.” sevgi diliyle “Acı ile söylenmiş bir şey. Ağrı nedeniyle olabilir veya bir provokasyon olabilir. Tabii ki bu doğru değil. Unutmayalım ki bu provokasyona uğrayanlara sahip çıkıyoruz, onların da dertlerini soruyoruz” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU VE TÜM CHP AİLESİNİ TEBRİK EDER, KUTLUYORUZ”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren ve beraberindeki heyet, CHP’yi ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Eren, “Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve tüm CHP ailesinin bayramını kutlarız.”

Karabıyık, BBP ve kuruluşlarının bayramını Eren’in şahsında kutladı.

“DEPREM MİLLETİ NEDENİYLE HOŞ GELDİĞİMİZ BİR TATİL OLDU”

CHP heyeti, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile MYK üyeleri Nevin Taşlıçay ve Fatih Çetinkaya’dan oluşan MHP heyetini kabul etti. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremi hatırlatan Durmaz, “Rabbime bayramı sona erdiren için şükürler olsun. Deprem nedeniyle millet olarak üzüntüyle karşıladığımız bir bayram oldu. Ama çok şükür milletimiz çok güzel bir dayanışma örneği gösterdi. her kesimden insan adeta orada seferber oldu.”

“BİRLİKTE YARA OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Karabıyık, “Birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı günlerdir bayramlar. Dayanışma ruhunun önemini bir kez daha anladık.Acı büyük tabi ki hemen kırılmaz,unutulmaz.En azından nerede hata yaptık,nerede öngöremedik yani Bundan sonra bu olayların yaşanmaması, daha hazırlıklı olunması… Bunların öneminin vurgulanması gerekiyor” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ ADINA BAŞKAN ADAYLARIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU HEPİNİZİ TEBRİK EDERİM”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, “Başta Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere hepinizi Cumhurbaşkanımız adına kutluyorum. Bayramlara yeniden güzel günlerde kavuşmayı diliyorum.”

“BİRİSİ ATATÜRK’ÜN ASKER DOSTASI RAHMETLİ İSMET İNÖNÜ, DİĞERİ RAHMETLİ CELAL BAYAR SİVİL DOST”

Uyanık, “Diğer siyasi partiler için bir şey söylemek istemiyorum ancak Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokrat Parti bu ülkenin ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyet’in temel değerlerine en çok sahip çıkan iki partidir. Bunlardan biri Atatürk’ün asker arkadaşı merhum İsmet İnönü, “Biri de sivil arkadaşı merhum Celal Bayar. Tek parti döneminden çok parti dönemine kadar olan başarı her iki lidere de aittir. Biri CHP Genel Başkanı İsmet İnönü, diğeri ise Demokrat Parti Genel Başkanı Celal Bayar. Cumhuriyetin kuruluşunda, çok partili demokrasiye geçişte birlikte oldular.” dedi.

“DÜN ADIYAMAN’DA YAPILAN BAZI PROVOKATİF HAREKETLERDEN DOLAYI SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ TARAFINDAN ÇOK ÜZÜLDÜK”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşat Canbay da CHP ve teşkilatlarının bayramını kutladı. Dün Adıyaman’da Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik provokasyonları hatırlatan Canbay, “Dün Adıyaman’da yapılan bazı provokatif eylemlerden dolayı Sayın Genel Başkanımıza da çok üzgünüz. Onlara bir fırsat veya prim verin” dedi.

“BU PROVOKASYONA UĞRAYAN KİŞİLERİ KUTLUYORUZ VE ONLARDAN ONLARA HAKKINDA KONUŞMALARINI İSTEDİĞİMİZİ UNUTMAYALIM”

Karabıyık, yaşanan provokasyonlarla ilgili olarak, “Seçim yaklaşırken böyle şeyler olmamalı ama oluyor. Birileri manipüle edilebiliyor. Ama biz onları sahipleniyoruz, dertlerine de çözüm üretiyoruz. Her zaman biz olacağız. Birlikte geleceklerinin teminatı Sayın Genel Başkanımız da bunu sevgi dolu bir dille dile getiriyor, ‘Hakkım varsa izin veririm, acıyla söylenmiş bir şeydir’ dedi.

“GERÇEK BİLİNÇLİ İNSAN, RAHMET YÜKLÜ BİR ADAM AÇIKLAMALAR YAPTI”

Canbay, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları sağduyulu herkes tarafından kabul edilmiştir. Gerçekten vicdanlı, şefkat dolu bir insanın açıklamalarıydı. Bu nedenle kendisini tebrik ediyorum.”

Anavatan Partisi (ANAP) heyeti, CHP’nin bayramını kutladı. ANAP yetkilileri, Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi adayı destekleyeceklerine karar vermediklerini belirtirken, Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na başarılar diledi.

“DEMOKRASİNİN ÜSTÜN OLDUĞU, İNSAN HAKLARININ VE EVRENSEL İLKELERİN KORUDUĞU GÜZEL BİR ÜLKEDE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Mert Buruşukoğlu, “Umarım bundan sonra güzel günler de görürüz. Demokrasinin, hukukun üstün olduğu, insan haklarının ve evrensel ilkelerin korunduğu güzel bir ülkede yaşamayı temenni ederiz. Gençlerimize, çocuklarımıza sahip çıkalım. iyi bir gelecek.” bayramını kutladı.

“SAYIN BABACAN’DAN HEPİNİZE, CHP’NİN TÜM YETKİLİ KURULLARINA VE 13. BAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA ÖZEL SELAMLAR”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, “Sayın Babacan’dan hepinize, CHP’nin tüm yetkili kurullarına ve 13. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na özel selamlar getirdik. Diğeri, yolu bu” diye CHP’nin bayramını kutladı.

“CUMHURBAŞKANIMIZI BİZ DE SEVDİK, HOŞGÖRÜ HEPİMİZİ ETKİLİYOR”

Gelecek Partisi Politikaları Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Gülnur Hayran, “Ülkemize bahar gelecek, yaraları birlikte saracağız. Bu bayramın barış ve kardeşliğe olan umutlarımızı daha da artırmasını diliyoruz. Nicelerini de getirdik.” Başkanımızdan selamlar.CHP’li olmak başka bir şey bizim için.Onu daha yakından tanıdık.O kurullarda daha uzun süre çalıştık,aslında hiçbir farkımız olmadı.Biz de Cumhurbaşkanımızı çok sevdik. Hoşgörüsü hepimizi çok etkiliyor. Dün Adıyaman’da meydana gelen olayı üzüntüyle kınıyoruz. Yakışmadı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu