Ekonomi

Morgan Stanley ve JPMorgan’dan tahvil tavsiyesi

İki büyük Wall Street firması, geçen hafta Mayıs ayından bu yana en kötü düşüşünü gördükten sonra yatırımcılara beş yıllık ABD tahvili almaya başlamalarını tavsiye ediyor.

Bloomberg’in haberine göre; Morgan Stanley, önümüzdeki haftalarda gelecek verilerin aşağı yönlü bir sürpriz yaratabileceği beklentisiyle Hazine tahvillerinde bir toparlanma alanı görüyor. JPMorgan, getirilerin en son Aralık ayında görülen seviyelere tırmanması nedeniyle yatırımcılara beş yıllık tahvil almalarını tavsiye ediyor ancak piyasaların, merkez bankası faiz indirimlerine erken başlamak için fiyatlandırma konusunda hala çok agresif olduğu konusunda uyardı.

Aralarında Morgan Stanley’nin küresel makro strateji lideri Matthew Hornbach’ın da bulunduğu analistler 20 Ocak tarihli bir notta “Bu, satın almak istediğimiz ‘düşüş'” diye yazdı. “Mali desteğin azalması ve havaların çok daha soğuk olması nedeniyle Şubat ayında açıklanan ABD faaliyet verilerinde düşüş eğilimi var.” “Yönlü riskler var” diye yazdı.

ABD’nin 5 yıllık tahvil getirileri geçtiğimiz hafta 22 baz puan yükselerek 19 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesine ulaşırken, piyasa katılımcıları Fed’in bu yıl faiz indirimine gideceğine dair beklentilerini azalttı.

İki, beş ve yedi yıllık tahvilleri de içeren ABD Hazine tahvili ihalelerinin bir sonraki turunun Salı günü başlaması planlanıyor ve bu da piyasanın bu segmentlerinde getiriler üzerinde yukarı yönlü baskıya zemin hazırlıyor.

kadikoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu