Haber

Manisa’da üreticilere bal gibi hizmet

MANİSA (İGFA) –Manisa Büyükşehir Belediyesi, üreticiye değerli bir destek sağlayacak olan Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezini hizmete açtı.

Gölmarmara Hıroğlu Mahallesi’nde bulunan merkezin açılış törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Meclis Küme Başkan Yardımcısı Erkan Akçay ve Manisa Milletvekili Adayları Ali Açar ve Öztürk Demir, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz katıldı. , MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Daire Başkanları, Hukuk Büroları İl Başkanı Nazmi Akçay, Gölmarmara MHP İlçe Başkanı Şakir Can, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Ahmet Yazıcı, SS Manisa Bal Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Binici, Muhtar Yardımcısı Nuri Açıkgöz ve mahalle muhtarları katıldı.

AÇILIR ŞERİT KESME

Merkezin önünde çiçeklerle karşılanan Önder Ergün, katılımcılarla tek tek tokalaştı. Ardından Lider Ergün ve protokol üyelerinin katılımıyla Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele bölümünün ardından Önder Ergün ve protokol üyeleri merkezi gezerek arıcılık eğitmeni Hüseyin Balkaya’yı bilgilendirdi. Merkezde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Açılış töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “2022 yılında yer arayışlarıyla başladığımız süreçle Hıroğlu Mahallemizde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul binası belediyemize tahsis edildi. Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezimizde uygulamalı temel arıcılık eğitimi vermenin yanı sıra uygulamalı ana arı üreterek ve genç ana arıları Manisa’daki arıcılarımıza dağıtarak kolonilerinin verimini artırmayı hedefliyoruz. Merkezimiz 7’den 70’e herkese açık bir eğitim merkezi olacak. 150 adet çift katlı kovan ve 300 adet ana arı çiftleştirme kovanı ile üretim gerçekleştirilecek. Bu üretimde 1750 adet ana arı üretimi, 1.500 kg bal, 100 kg polen, 2,5 kg arı sütü ve propolis üretilecektir. Tesiste 20 kişilik derslik, bal sıkma makinesi, bal geri kazanım tankı ve 100 kovan arı bulunmaktadır. Ayrıca geçtiğimiz aylarda Gölmarmara ilçesinde yaptığımız temel arıcılık eğitimini başarıyla tamamlayan 18 kursiyerimize Arıcı Maskesi, Körük ve el ütüsünden oluşan temel arıcılık ekipmanlarını da teslim edeceğiz. Kendilerini tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.”

haber-beydag.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu