Haber

İzmir’de 23 göçmen ve 3 kaçakçı yakalandı, 81 göçmen kurtarıldı

İzmir’in Urla, Seferihisar ve Selçuk ilçeleri açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 23 göçmen ve 3 göçmen kaçakçısı yakalanırken, Yunan unsurları tarafından geri itilen 81 düzensiz göçmen ise kurtarıldı.

Urla, Seferihisar ve Selçuk ilçeleri açıklarında lastik botlarda düzensiz göçmenlerin olduğu bilgisi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Gruplar, Sahil Güvenlik botlarıyla göçmenlere lastik botlarla ulaşırken, Urla ve Seferihisar ilçelerinde lastik botlardaki göçmenlerin Yunan unsurlar tarafından geri itildiğini tespit etti. Göçmenler Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sahil Güvenlik ekipleri ayrıca Selçuk ilçesi açıklarında tespit edilen ve yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen 23 düzensiz göçmeni de yakaladı. Olaya karıştıkları belirlenen 3 göçmen kaçakçısı ekipler tarafından karada yakalanarak, kaçakçılar jandarmaya teslim edilerek gözaltına alındı.

Karaya çıkarılan göçmenler, sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. – İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu