Haber

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, depremden etkilenen Diyarbakır’ı ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş kaynaklı depremlerin ardından üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasına ilişkin, “Derhal bu karardan vazgeçin. Üniversite öğrencilerinin kendi yerlerinde yüz yüze eğitim almalarının önünü açın. üniversiteler.” söz konusu.

Akşener, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde Tesisler Kavşağı’nda bulunan Serin-2 Apartmanı’nın enkazında hayatını kaybeden Sakine ve eşi Zülfü Bulut’un yakınlarını ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. başsağlığı

Merkez Yenişehir ilçesi Kurtismailpaşa 2. Sokak’taki Sözel Apartmanı’nın enkazında hayatını kaybeden Nupelda ve eşi Engin ile çocukları Ali İmran Ensarioğlu’nun merkez Kayapınar ilçesine bağlı Peyas Mahallesi’nde oturan yakınlarını da ziyaret eden Akşener, Kooperatifler Mahallesi, dua ederek başsağlığı ve sabır diledi. okudu.

Kayapınar ilçesinde kurulan çadırları ziyaret eden Akşener, depremzedelerin aileleriyle bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Akşener, çadırlarda yaşayan çocuklara yönelik çalışmalar yürüten yetkililerle de görüştü.

Partisinin il başkanlık binasının bulunduğu merkez Yenişehir ilçesinde yıkılan Galeria İş Merkezi’nin üst katındaki siteyi inceleyen ve bilgi alan Akşener, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ülke ve millet çok şiddetli bir felaketle karşı karşıya kaldı.

Büyük kayıp yaşandığını ifade eden Akşener, depremin birçok ili etkilediğini vurguladı.

Akşener, “Kocaeli depremini yaşamış biri olarak arama kurtarma çalışmaları için ilk 72 saat çok önemli ve 72 saatin ardından en çok etkilenen ilimizden başlayarak tüm illerimize arkadaşlarımızla ziyaretlerde bulunduk. arkadaşlar bir de burada vatandaşımızın durumunu ve şehrin halini gördük. İktidarın ihtiyaçlarını tespit ederek hem iktidara ve yöneticilerine hem de halka bu sesi duyurmak için bir görev üstlendik.” ifadelerini kullandı.

Akşener, depremle ilgili birinci önceliklerinin sivil toplum kuruluşu olarak çalışmak, ikinci önceliklerinin ise alanın sesini ilgili ve mercilere iletmek olduğunu belirterek, alandaki çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

“6-10 kişiyi bir yurt odasına sığdırmak mümkün değil”

Akşener şu değerlendirmede bulundu:

“Üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Pandemi döneminde Türkiye’de o günün şartlarında ısrarla yüz yüze eğitim yapılamıyordu. Ortaokul, ilkokul ve lise öğrencilerimizin internet ve tablet sıkıntısı çekmemesi konusunda ısrar ettim. O günlerde bazı arkadaşlarla bu eksiklikleri gidermeye çalıştık.Yöneticiler,hükümet bunu çözmek zorundaydı.Benzer şekilde bugün Diyarbakır’da gördüğüm çocuklarımızın tabletleri ve bazı eksiklikleri var.Eğer bir kısmını çözebilirsek bunları kendimiz çözeceğiz.Bir kısmının çözülmesini sağlayacağız.Önce aileler KYK yurtlarına yerleştirilmeye başlandı.Gördüğüm her ilden aradım.Bugün de Diyarbakır’dan arıyorum. aile mahremiyetimiz bir yurt odasına 6-10 kişiyi sığdırmak mümkün değil.Tahliye edilen kardeşlerimizin yaşayacakları bir alan getirilmeli.YÖK Başkanı rektör ve yöneticilere talimat verdi;’Asla yüz yüze gelinmeyecek’ yüz yüze eğitim.’ Pilotluk yapan bir grup öğrencinin pratik yapması gerekiyor.Rektörlere yanlış talimat veren bir YÖK Başkanından bahsediyorum.İkincisi tıp okuyan çocuklarla ilgili sorulan bir soru.Hastanede çalışan bu çocuklar da hastanede çalışıyor eğitimlerini öyle yapıyorlar hocasıyla hasta görünüyorlar YÖK Başkanının talimatına göre öğrenci hocayla yan yana gelmeyecek Diyarbakır’dan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum hemen; Bu kararı geri alın, üniversite öğrencilerinin üniversitelerinde yüz yüze eğitim almalarının önünü açın.”

Gazetecilerin seçimlerin zamanında yapılıp yapılmayacağı sorusuna Akşener, “Bence yapacaklar” dedi. söz konusu.

Akşener’e temasları sırasında partisi Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, Ortadoğu Siyaseti Lideri Salim Ensarioğlu ve bazı parti üyeleri eşlik etti.

ivrindi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu