Haber

İspanya’dan İsrail’e sert tepki

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, 7 Ekim’de başlayan İsrail-Hamas savaşına ilişkin en sert açıklamalarından birini bugün yaptı.

Sanchez, İsrail’e Gazze’de “Filistinlileri ayrım gözetmeden öldürmeyi bırakması” çağrısında bulundu.

Sosyalist Başbakan, Hamas’ın ekim ayında gerçekleştirdiği terör saldırısına yanıtta İsrail’in yanında olduklarını söylerken, yeni hükümetinin Filistin devletinin Avrupa ve İspanya’da tanınmasını sağlamak için çalışacağını duyurdu.

Fransa’da sendikalar protestolara çağrıda bulundu

Fransa’da Cumartesi günü Gazze’de ateşkes talebiyle protesto gösterileri yapılacak.

Bugün birçok sendikanın yaptığı “Filistin halkıyla dayanışma” başlıklı davette, gösterilerin “Gazze’de acil ateşkes” amacıyla düzenleneceği belirtildi.

Sendikalar ayrıca “Gazze’ye yönelik ablukanın kaldırılmasını, bombardımanın ve yerinden edilmenin sona ermesini ve rehinelerin serbest bırakılmasını” talep ediyor.

Gazze’de kanser hastalarının durumu kritik

Bu videoyu görüntülemek için lütfen JavaScript’i etkinleştirin ve HTML5 videosunu destekleyen bir web tarayıcısına geçmeyi düşünün

Katar arabuluculuğu yoluyla uzlaşma arayışı

Bu sırada ReutersHaber ajansının Katar’ın İsrail ile Hamas arasındaki arabuluculuk görüşmelerine ilişkin haberi dikkat çekici bilgiler içeriyordu.

Buna göre Hamas’ın yaklaşık 50 rehineyi serbest bırakması karşılığında Gazze’de üç gün sürecek bir ateşkesin müzakere edildiği belirtildi.

Müzakerelerin ABD ile uyum içinde yürütüldüğü, uzlaşma sağlanması halinde İsrail’in cezaevindeki bazı Filistinli kadın ve çocukları serbest bırakabileceği kaydedildi.

Reuters, AFP/DA, TY

haberkadisehri.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu