Teknoloji

Elon Musk’ın artık yeni bir şirketi var: X.AI nedir, ne işe yarayacak?

Beklendi ve Elon Musk yapay zeka odaklı yeni bir şirket kurdu. İlk olarak The Wall Street Journal tarafından bildirildiği gibi Şirketin adı X.AI olarak belirlendi.

Musk, şirketin şu anki yöneticisi ve Musk’ın sekreteri olarak aile ofisinin yöneticisi olarak görev yapıyor, Nevada dosyalamasında geçen ay kurulduğu söyleniyor Jared Birchall listelenir. Dosya, Musk’ın işletmeyi 9 Mart 2023’te satın aldığını gösteriyor.

Musk’ın bir yapay zeka şirketi kurmak istediğine dair söylentiler günlerdir ortalıkta dolaşıyor ve Business Insider, Musk’ın yakında çıkacak üretken yapay zeka yaratımına güç vermeye çalışıyor. binlerce grafik işlem birimi (GPU) satın aldığını ortaya koyuyor az önce bir rapor gündeme gelmişti. Benzer şekilde Financial Times, Musk’ın Microsoft destekli OpenAI ile rekabet edecek bir AI firması kurmayı planladığını yazdı.

2015’te kurucu ortağı olduğu ancak 2018’de ayrıldığı yapay zeka kuruluşu Musk. Açıkça OpenAI’ye meydan okumak istiyor gibi görünüyorve yeni şirketi bunun açık bir kanıtı.

golovahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu