Haber

Basın Konseyi’nden ‘CHP-Halk TV’ açıklaması: Medya ahlakının bozulmasına izin verilmeyecek

CHP’nin Halk TV ile olan yayın sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmesinin ardından başlayan tartışmalar sürerken, Basın Konseyi konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kurul, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Medya etiğinin bozulmasına izin verilmeyecektir. Bir siyasi parti ile bir televizyon kanalının grup toplantıları ve haberlerini yayınlama sözleşmesi olduğu, partinin bu sözleşmeyi iptal etmesiyle ortaya çıktı.”

Basın açıklaması şöyle devam ediyor:

“Söz konusu kanal, kendini haklı çıkarmak için sözleşmeyi fesheden tarafı suçlayan yayınlar yapmıştır. Basın Konseyi Yüksek Kurulu, olayı basının meslek ilkeleri açısından değerlendirecektir. Gazeteciliğin ve yayıncılığın temeli olan bağımsız habercilik refleksinin bozulmasına ve medya etiğinin zedelenmesine izin vermemenin önceliğimiz olduğunu kamuoyu ile paylaşırız.”

Ne oldu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Fazilet, CHP’nin Halk TV ile olan protokolü tek taraflı olarak fesh ettiğini açıkladı.

Erdem yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Halk TV adlı televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılan ve Anayasa Mahkemesi ile Sayıştay denetimine tabi olan 1 Ocak 2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış olup, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir.”

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu şunları söyledi:

“Halk TV ile CHP arasında Sayıştay denetimine de tabi olan parti yönetiminin basın ve küme toplantılarını yayınlaması karşılığında yaptığı anlaşma CHP tarafından tek taraflı olarak feshedildi. CHP yönetiminin en doğal hakkı olan bu karara saygı duyuyoruz. Halk TV’nin objektif haberciliğinin seyircisi seyircidir, izleyici oranları, seyirciyle kurduğu derin ve sarsılmaz bağ bunun kanıtıdır. Modern Türkiye’ye rağmen sicilimiz, çalışkanlığımız ve halkla kurduğu RT, geri dönmedi. rekora, emeğimize ve kamuoyuna destek.” Yayıncılıkta ilkemiz bir partinin yanında ya da karşısında, bir parti yönetiminin yanında ya da karşısında olmak değil, halkın ve doğruların yanında olmaktır. Bu unsurlar doğrultusunda yayından taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.”

Halk TV, ‘Muhteşem Anılar’ adlı programının çekiminin CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in talimatıyla engellenmeye çalışıldığını iddia etti. Programın sunucusu Serhan Asker de “Susmayacağız” dedi.

Halk TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Bengü Şap Babaeker, CHP’nin Halk TV ile olan sözleşmeyi feshetmesine tepki göstererek Eren Erdem’e ‘sözleşmenin tutarını açıklayın’ çağrısında bulundu.

Erdem de Halk TV’deki eleştirilere “Biz ne sansürüz ne de yasaklarız. Gerçeğe uymayan haber gerçek değildir” şeklinde yanıt vermişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’i hedef alan Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Halk TV’ye uygulanan bu sansürden mutlaka vazgeçin” dedi. (HABER MERKEZİ)

ipsala-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu