Ekonomi

BAE’nin Bayraktar TB2 alımı kesinleşti

Kasım 2022’de Birleşik Arap Emirlikleri’nin Türkiye’den 120 adet Bayraktar TB2 SİHA tedarik etmek istediği haberi çıktı. BAE için Bayraktar TB2 SİHA ilk kez görüntülendi.

Şubat ayı sonunda Birleşik Arap Emirlikleri ve Malezya tarafından ortak bir askeri tatbikat düzenlendi. Kapsamlı tatbikatta BAE ve Malezya Ordusuna ait hava, kara ve deniz araçları aktif olarak kullanıldı. BAE Ordusu için Çin yapımı Wing Loong II SİHA’nın da kullanıldığı tatbikatta Bayraktar TB2 SİHA da kendini gösterdi.

Tatbikatın açılış töreninde tatbikatta kullanılan SİHA’lar görev askerlerinin arkasında sergilendi. Görüntülere motor ve kuyruk parçaları yansıyan sağdaki SİHA’nın Bayraktar TB2 SİHA olduğu fark edildi. Böylece hem BAE’nin Bayraktar TB2 SİHA tedariki hem de ilk SİHA’ların teslimatı teyit edilmiş oldu.

Öte yandan BAE’nin Bayraktar TB2 SİHA’ya benzerliğiyle dikkat çeken Reach-S SİHA da geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu yaptı. BAE’nin Reach-S’yi kendi kaynaklarıyla mı yoksa Türkiye’den teknoloji transferiyle mi geliştirdiği belirsizliğini koruyor. BAE, büyük ölçekli savunma tedariklerinde teknoloji transferini tedarikçi ülkelerin önüne katı bir kural olarak koyuyor.

Ayrıca BAYKAR, Şubat 2023’te BAE’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen IDEX 2023 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda gerçek bir AKINCI TİHA sergilemiştir. Türkiye ile BAE arasındaki savunma sanayi ilişkileri, yaşanan diplomatik krizlerin ardından hızla yakınsamaktadır. sol arka.

savunma sanayii

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu