Teknoloji

Avustralya Açıklarında Kayıp Kıta 155 Milyon Yıl Sonra Bulundu

Daha önceki çalışmalardan elde edilen verilere göre jeologlar Avustralya’nın batısından Bunun 5.000 kilometre uzunluğundaki bir kara modülünün koptuğunu düşündüler. Bu kıtaya da Argoland adı verildi. Şimdi bu kıtaya ne olduğu ortaya çıktı.

Dünya üzerindeki kıtalar sabit değil Bazen birleşerek harika kıtalar oluşturan ana karalar, bazen parçalanıp sular altında kalabiliyor. Jeologlar uzun zamandır onun varlığından emindiler. mikro kıtalardan Bunlardan biri olan Argoland da dağılma sürecinde kaybedildi. Artık kıtanın yeri belli oldu.

Dev kıta kuzeye gitti

Argo Abyssal Katmanı olarak adlandırılan okyanus tabanındaki levha, Argoland’ın ayrıldıktan sonraki akıbetini öğrenmek için inceleniyordu. kıtanın kuzeybatıya doğru sürüklendiBelli olmasına rağmen nereye gittiği tam olarak bilinmiyordu.

Bilim insanları, Avustralya kıyısı açıklarındaki irili ufaklı adaların altında bir kıta bulamadıkları için araştırmalarını Güneydoğu Asya’ya yönelttiler. Utrecht Üniversitesi’nden araştırmacılar yine saha araştırmalarından elde ettikleri verileri kullanarak inşaat modelleri oluşturdular. Sumatra, Borneo, Andaman AdalarıBölgeden gelen bilgileri kullanan araştırmacılar farklı sonuçlarla karşılaştı.

Bilim insanları’ Argopelago“Adını verdikleri bu bina aslında hiçbir zaman inşa edilmedi. tek bir birleşik arazi bölümü Öyle olmadığı ortaya çıktı. Araştırmacılara göre Argoland 300 milyon yıl önce parçalanmaya başladı ve battı. Avustralya ve Güneydoğu Asya’daki kıtaların parçalanma sürecinde küçük levhalara ayrılması, bölgenin tarihinin keşfedilmesini zorlaştırıyor.

haberdigor.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu